Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل سینما شیدا سنندج با بیان اینکه تجهیزات و تکنولوژی این سینما متعلق به ۳۰ سال گذشته است و پاسخ‌گو شرایط کنونی نیست، گفت: وعده‌های بی‌سرانجام دولت سینما شیدا سنندج را به تعطیلی کشاند. ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۵ استانها کردستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آغاز به کار «هنر هفتم» به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین شاخصه‌های ارتقاء سطح فرهنگ عمومی جامعه در کردستان از سال 1320 با افتتاح نخستین سالن رسمی در «باغ ملی» سنندج کلید خورد و از این تاریخ تاکنون 9 سینما در استان که شامل دو سینما در سقز، دو سینما در بانه، یک سینما در قروه، یک سینما در بیجار و یک سینما در مریوان و سینما شیدا سنندج راه‌اندازی شد که در حال حاضر تمامی این سینماها تعطیل شده و یا تغییر کاربری داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سینما شیدا» آخرین سینما بخش خصوصی کردستان است که پس از انقلاب و در سال 1370 کلنگ‌زنی و راه‌اندازی شد، این سینما دارای سالنی به ظرفیت 428 نفر سالن اصلی و 247 نفر بالکن بود که علاوه بر ارائه خدمات سینمایی فعالیت خود را به عنوان یک مجموعه فرهنگی در پیش گرفت.

رسالت سینما شیدا در طول عمر 26 ساله خود در نبود فرهنگ‌سراها، سینماها و مکان‌های مناسب و استاندارد برای فعالیت گروه‌های هنری در استان کردستان، با تمرکز بر اجرای بالغ‌بر 150 برنامه فرهنگی، هنری، آیینی و سیرک پیگیری شد و حال پس از گذر از این دوران طلایی، امروز اوضاع و احوال این سینما روبه‌راه نیست و نفس‌های آن در حال بند آمدن است، امری که «فرهاد طالبی» بر آن صحه گذاشته و در نشست خبری با خبرنگاران کردستان نسبت به آن ابراز نگرانی کرد و گفت: با توجه به رکورد وضعیت سینمایی کل کشور «سینما شیدا سنندج» به‌سختی به حیات خود ادامه داد و تلاش برای روشن نگه‌داشتن چراغ آن با مشکلات و مشقات فراوانی همراه بود.

وی با اشاره به اینکه امروزه سینما دارای 5 درصد مخاطب فیلم است، افزود: غالب مشتریان سینما جوانانی هستند که صرفاً می‌خواهند بدون دغدغه ساعاتی را سر کنند و به عینه شاهد هستیم که این افراد طالبان واقعی سینما و فیلم نیستند.

مدیرعامل سینما شیدا سنندج با بیان اینکه در کشور مافیای سینما وجود دارد، گفت: حوزه هنری، نهادی که با دارا بودن بالغ بر90 سینما به‌صورت شبکه‌ای گستره فعالیتش را در سراسر کشور گسترش داده است، به‌گونه‌ای که اگر فیلمی به یکی از سینمای آن داده نشود، بقیه سینماهای آن نیز از پخش فیلم سرباز زده و به همین خاطر اکران فیلم‌ها را زیر سیطره خود قرار داده است.

وی با ذکر اینکه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه حمایت از سینماهای زیر نظر خود جرأت قد علم کردن در مقابل حوزه هنری را ندارد، تصریح کرد: بهترین برهان برای اثبات این امر آن است که برای بازسازی سینما بهمن سنندج پس از 3 بار مهندسی اشتباه، عملیات تخریب صورت گرفت و در پایان به‌اندازه هزینه ساخت 4 سینما برای بازسازی و تجهیز این سینما هزینه شد و این در حالی است که تسهیلات مصوب شده برای بازسازی و تجهیز سینما شیدا کماکان پرداخت نشده است.

وعده‌های وزیر در راه برگشت به تهران در سنندج جا گذاشته شد

طالبی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه تجهیزات و تکنولوژی سینمای شیدا سنندج متعلق به 30 سال پیش است، این تجهیزات را جوابگو شرایط کنونی ندانسته و اعلام کرد: در شرایط فعلی که مجتمع فرهنگی شیدا سنندج نیاز به بازسازی دارد، نمی‌توان خدمات فرهنگی مناسبی را به مردم ارائه داد.

وی افزود: به‌دلیل اینکه 5 سال از عمر وعده‌های عمل نشده مسئولان جهت بازسازی این سینما می‌گذرد، نتوانسته‌ایم نسبت به بازسازی و تجهیز این مکان اقدام شایان توجه‌ای را لحاظ کنیم چرا که در عمل شاهد عدم تحقق این وعده‌ها بودیم و در فقدان حمایت دولت و مسئولین دیگر نمی‌توان سینما را سرپا و زنده نگه داشت.

مدیرعامل سینما شیدا سنندج با بیان اینکه طی نامه‌ای از سوی عبدالمحمد زاهدی استاندار سابق کردستان درخواستی مبنی بر تخصیص اعتبار جهت بازسازی و تجهیز سینما بهمن خطاب به ایوبی معاون وزیر و رئیس سازمان سینمایی کشور صادر شد، گفت: پس از این اقدام وزیر به کردستان کشانده شد و وی پس از بازدید خود از سینما شیدا، قول مساعد را در خصوص بازسازی دادند، اما متأسفانه پس از آنکه به تهران بازگشتند، تعهدات خود را نسبت به سنندج از خاطر بردند.

وی با بیان اینکه مرمت سینما شیدا نیازمند سه میلیارد تومان است، خاطرنشان کرد: آقای جنتی آمدند و قول‌هایی داد و رفتند و «هیچ» تنها دستاورد این سفر برای صنعت سینمای کردستان بود.

درآمد سینما شیدا در روز تنها 20 هزار تومان است

طالبی در ادامه با ذکر اینکه طی این دو دهه 8 سینما بخش خصوصی در استان کردستان تعطیل شد، گفت: سینما شیدا به‌ عنوان آخرین سینمای باقی مانده بخش خصوصی کردستان نیز امروز تعطیل شد.

وی با بیان اینکه درآمد ماهانه سینما شیدا در طی ماه 600 هزار تومان است، تصریح کرد: این در حالی است که هزینه نگهداری سینما پنج میلیون و دویست هزار تومان در ماه است.

مدیرعامل سینما شیدا کردستان با اعلام اینکه از طرف ارشاد حمایت مالی از سینما شیدای سنندج نمی‌شود، اظهار کرد: 6 نفر کارکنان ثابت و 4 نفر نیروی خدماتی که در مراسمات ارائه خدمت می‌دهند در این سینما مشغول به کار هستند که با تعطیل شدن سینما، بیکار می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ استفاده از سینما در کشور حاکم نیست و خرید سی‌دی از کنار خیابان پیش‌تاز بر فرهنگ تماشای فیلم است، تصریح کرد: متوسط فروش ماهانه سینما شیدا 40 هزار تومان است که 20 هزار تومان آن به تهیه‌کننده تعلق می‌گیرد.

طالبی با بیان اینکه این در حالی است که هزینه نگهداری سینما شیدا 5 میلیون و 200 هزار تومان است، گفت: علاوه بر سینما دو مجتمع فرهنگی دیگر نیز فعال هستند که درآمد حاصل از این دو مجتمع، برای زنده نگه‌داشتن سینما شیدا هزینه می‌شود.

اکران فیلم‌های فجر در رونق سینما شیدا بی‌تأثیر بود

طالبی در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام اینکه در سال 96 در راستای توسعه فعالیت‌های سینما شیدا فیلم‌های سی و ششمین جشنواره فیلم فجر در سینما شیدای شهر سنندج اکران شد، اظهار کرد: اکران فیلم‌های فجر در رونق سینما شیدا بی‌تأثیر بود چرا که علاوه بر اینکه فیلم‌ها سلیقه‌ای انتخاب شده بود، مخاطب پسند نیز نبود و جذابیتی برای عامه مردم نداشت و آنان را به سینما نکشاند.

وی با بیان اینکه اگر سینما خوراک خود را داشته باشد، مشتری خواهد داشت، افزود: صنعت سینما یکی از شکوفاترین و پردرآمدترین صنعت‌ها خواهد بود، اما باید توجه داشت که تحقق این مهم با برداشتن ممیزی فیلم‌ها و واگذاری صنعت سینما به بخش خصوصی بدیهی خواهد بود.

مدیرعامل سینما شیدا سنندج با ذکر اینکه برای جلوگیری از تعطیلی سینما برگزاری جشنواره فجر به دلیل دارا بودن مخاطبین خاص نمی‌تواند مفید واقع شود، گفت: اگر قصد بر احیاء سینما باشد باید بدون تبعیض به بازسازی کمک کرد تا بتوان با آمادگی کامل خدمات فرهنگی به مردم ارائه داد.

وی تأکید بر این اقدام را عدم توجیه اقتصادی کارهای فرهنگی دانست و خواستار کمک‌های دولتی شد.

به گفته طالبی در راستای شکوفایی اقتصاد سینما بخش دولتی باید به‌عنوان حامی و حمایت‌کننده بخش خصوصی را یاری رسانده و از موازی کاری دوری جست.

سیما شیدا تا ابد بر تارک فرهنگ کردستان ماندگار خواهد بود

مدیرعامل سینما شیدا سنندج در بخش پایانی سخنان خود با اعلام اینکه زمانی که بخش خصوصی قدرت پیدا کند، مملکت رو به شکوفایی سوق داده می‌شود، اظهار کرد: اگر سهم بخش خصوصی احیاء نشود فرهنگ، کشاورزی، اشتغال و ... به قهقرا کشیده خواهد شد.

وی افزود: زمانی که شهرداری قصد خرید سینما شیدا را داشت قیمت کارشناسی شده این ملک یازده میلیارد تومان برآورد شد اما چون پیش‌شرط فروش سینما شیدا تبدیل آن به فرهنگسرا بود، این طرح مسکوت ماند.

طالبی در پایان با تأکید بر اینکه سینما عشق، اعتقاد، علاقه و باور درونی وی است، یادآور شد: شیدای کردستان لقب هنرمند سید علی‌اصغر کردستانی است به همین خاطر سینماشیدا به‌عنوان یک المان و بنای فرهنگی - تاریخی در شهر سنندج باقی خواهد ماند.

انتهای پیام/م

R7848/P1486/S6,66/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۰۸۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکلیف استاندار کردستان به دستگاههای اجرایی برای پرداخت مطالبات شهرداری

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکزکردستان،استاندار کردستان در نشست با اعضای شورای اسلامی شهر سنندج و شهردار این شهر اظهار داشت: ۲ هکتار از ۲۰ هکتار زمین مسکونی که شهرداری از راه و شهرسازی طلب دارد باید ظرف ۶ ماهه نخست امسال بازگردانده شود و به مرور مابقی این مطالبه نیز بازگردد.

زارعی کوشا اظهار داشت: اعضای شورا و شهرداری باید مسائل و و اختلاف نظر‌ها را در جلسات خود حل کنند و با طرح این مشکلات در رسانه‌ها حاشیه سازی نکنند.

وی در ادامه افزود: اختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار به پروژه تقاطع تکیه چمن از سوی سازمان برنامه ریزی استان رقم مناسبی است که تا کنون ۱۲۰ میلیارد ریال آن تامین شده است.

حبیبی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان نیز در این نشست به طلب شهرداری از دستگاه‌های اجرایی به ویژه سهم شهرداری از اراضی الحاقی اشاره کرد و گفت: از آغاز به کار دولت سیزدهم حتی یک مترمربع تغییر کاربری بدون اینکه سهم شهرداری پرداخت شود صورت نگرفته است.

عسکری فرماندار سنندج هم بر ضرورت ساماندهی دستفروشان، و ایجاد پارکینگ طبقاتی و همچنین ساماندهی نیرو‌های شهرداری تاکید کرد.

ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری‌ها مطلبی بود که محمدی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان هم در این جلسه بر آن تاکید کرد و گفت حمایت‌های لازم در این زمینه انجام خواهد شد.

در ادامه رضایی رئیس شورای شهر سنندج هم با گلایه از کم کاری ادارت متولی فرهنگ در برنامه‌های گرامیداشت هفته سنه از نام گذاری بلوار ننله به نام آرمان بنفشی جوان فدارکار سنندجی خبر داد.

شهردار سنندج نیز با بیان اینکه امسال براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته ۶۰ هکتار فضای سبز به سرانه فضای سبز شهر سنندج اضافه می‌شود گفت: طرح ساماندهی وانت‌های میوه فروش از ۱۵ اردیبهشت ااجرا خواهد شد.

دیگر خبرها

  • بهره برداری از مدرسه ۶ کلاسه در سنندج
  • عشق شیدا سرمربی سپاهان را شیعه کرد!
  • تخلف بهداشتی بیش از ۳۰۰ واحد صنفی را در قزوین به تعطیلی کشاند
  • مریوان رکورددار بارش باران در کردستان
  • سقوط از کوه نوجوان ۱۶ ساله کاشانی را به کام مرگ کشاند
  • سقوط از کوه نوجوان ۱۶ ساله را به کام مرگ کشاند
  • زمان واگذاری پروژه‌های نهضت ملی مسکن در کردستان+فیلم
  • مطالبات اراضی شهری شهرداری پرداخت شود
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • تکلیف استاندار کردستان به دستگاههای اجرایی برای پرداخت مطالبات شهرداری