Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@09:59:47 GMT

وجود سینماگران توانمند و موفق، اما حمایت‌ها حداقلی!

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۸۸۱۵۴

وجود سینماگران توانمند و موفق، اما حمایت‌ها حداقلی!

استان کردستان دارای سینماگران و فیلمسازان مطرح و توانمندی است که بارها در جشنواره‌های ملی و بین‌المللی حائز موفقیت‌های درخشانی شده‌اند، اما اهالی این حوزه، این روزها از حمایت‌های بسیار جزئی و حداقلی که از آنها می‌شود، گلایه‌مند هستند.

به گزارش ایسنا، تاریخچه سینما در ایران به سال 1279 شمسی برمی‌گردد، زمانی که مظفرالدین شاه به خارج سفر می‌کند و با خود یک سوغاتی (نخستین دستگاه سینماتوگراف) را به همراه می‌آورد که سرآغازی برای سینمای ایران می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
نخستین فیلم‌بردار ایرانی هم ابراهیم ‌خان عکاس‌باشی بوده است.

اولین سالن رسمی سینمای ایران در سال ۱۳۰۵ به نام گراند سینما در تهران ساخته شد و نخستین فیلم صدادار فارسی، فیلم «دختر لر» بوده که در سال ۱۳۱۲ توسط اردشیر ایرانی ساخته شده است.

اما در استان کردستان، نخستین سینمای رسمی در شهر سنندج در دهه ۲۰ شمسی با نام «سینما فردوسی» آغاز به کار کرد که در زمین باشگاه قدیم ارتش (بان باشگاه) با آپارات زغالی، در سالنی با ظرفیت ۲۰۰ نفر، به نمایش فیلم‌های هندی و مصری به صورت صامت می‌پرداخت.

نمایش فیلم در سنندج پیش از افتتاح رسمی نخستین سالن، از سال ۱۳۲۰ در مکان «باغ ملی» (سه راه طالقانی کنونی) با دستگاه آپارات سیار بر روی زمین و بدون صندلی در کنار حوض باغ ملی انجام می‌شد.

دومین سینمای سنندج با نام «سینما رئوف» در سال ۱۳۳۶ در سالنی به ظرفیت ۵۴۰ نفر در خیابان طالقانی کنونی روبه روی محل کنونی مرکز بهداشت با نمایش فیلم بلبل مزرعه آغاز به کار کرد که سپس به نام «سینما مبین» تغییر یافت.

در سال 1348 هم « سینما شهر فرنگ» (بهمن فعلی) با گنجایش ۹۶۰ نفر توسط اردشیر یارمحمدی ساخته شد که در این دهه همچنین سینما به شهرستان‌های استان کردستان هم راه یافت و در شهرهای سقز، بانه، قروه، بیجار و مریوان هم سینما به راه افتاد.

در سینما بهمن سنندج تا سال 1386 فیلم اکران می‌شد اما در این سال به دلیل فرسوده بودن، این سینما تعطیل و کار بازسازی آن شروع شد که در نهایت پس از پنج سال و چهار ماه کار بازسازی این سینما بهمن به پایان رسید و در تاریخ 10 مهر سال 91 مجددا پردیس سینما بهمن سنندج با سه سالن مجهز به امکانات پیشرفته پخش و ... افتتاح شد.

البته در سال ۱۳۷۰ هم «سینما شیدا» توسط بخش خصوصی در شهر سنندج کلنگ زنی و در سال 1375 افتتاح رسمی شد که در حال حاضر به دلیل فرسوده بودن و نداشتن امکانات لازم برای اکران فیلم تعطیل شده است.

در حال حاضر فقط در سه شهر سنندج، بیجار و مریوان سالن سینمای استاندارد برای اکران فیلم وجود دارد و در تعدادی دیگر از شهرستان‌ها هم از مجتمع‌های فرهنگی، هنری و یا سالن آمفی تئاتر برای اکران فیلم استفاده می‌شود.

براساس استاندارد جهانی به ازای هر 10 هزار نفر باید یک سالن سینما وجود داشته باشد که در ایران به ازای هر ۳۰۳ هزار نفر یک سالن و در استان کردستان هم به ازای هر ۵۰۰ هزار نفر یک سالن سینما وجود دارد.

به بهانه روز 21 شهریورماه که در تقویم کشورمان به نام روز ملی سینما نامگذاری شده است به سراغ مدیران و سینماگران و فیلمسازان استان رفتیم که ماحصل گفت‌وگوی ما را در ادامه می‌خوانید.

فعالیت بالغ بر 600 هنرمند در بخش سینما در کردستان

کارشناس امور سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: 11 سالن در استان کردستان مختص به اکران فیلم سینمایی هستند که تعدادی از آنها در حال حاضر غیرفعال هستند.

ستاربخش افزود: در شهرهای سنندج، مریوان، بیجار، بانه و قروه سالن‌های سینما یا مجتمع‌های فرهنگی هنری مشغول به اکران فیلم هستند اما در شهرهای سقز، دیواندره، سروآباد و کامیاران در حال حاضر سالن سینما فعال نیست و درصددیم در آینده در این شهرها هم فعال کنیم. 

وی عنوان کرد: در شهر سنندج، پردیس سینما بهمن با دارا بودن سه سالن سینما مشغول به فعالیت است اما سینما شیدا که یکی از سینماهای بخش خصوصی استان بود از چندی پیش تعطیل شده است.

کارشناس امور سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد کردستان در ادامه سخنان خود تصریح کرد: بنا بر قانونی که وجود دارد اکثر مجتمع‌های فرهنگی هنری ما در شهرستان‌ها به بخش خصوصی واگذار شده و در آنها سالن سینما تعبیه شده است.

اکثر تولیدات استان در بخش مستند و فیلم کوتاه است

وی ذکر کرد: اکثر تولیدات استان در بخش مستند و یا فیلم کوتاه است و تولید فیلم سینمایی بلند بسیار کم و محدود است.

ستاربخش خاطرنشان کرد: هنرمندان ما در کشور سرآمد هستند و در تمامی جشنواره‌ها کردستانی‌ها حضور دارند و جوایز ملی و بین المللی را هم کسب کرده‌اند.

وی در پایان یادآور شد: 500 الی 600 نفر در حوزه‌های مختلف سینمایی همچون کارگردانی، بازیگری، تدوین، گریم، فیلمبرداری صدابرداری و ... در استان کردستان مشغول به فعالیت هستند.

وجود سالن استاندارد سینما در شهرهای سنندج، بیجار و مریوان

اما امین مرادی، رئیس حوزه هنری استان کردستان که سینما بهمن سنندج و سینما آزادی بیجار متعلق به این نهاد است طی سخنانی با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: سینما بهمن با دارا بودن سه سالن اکران فیلم و سیستم‌های به‌روز این صنعت، دارای ظرفیت 759 صندلی است.

وی ادامه داد: این سینما سال گذشته ۲۵۰ هزار نفر مخاطب داشته است که نشان دهنده علاقمند بودن مردم استان به صنعت سینماست.

مرادی با اشاره به فعالیت سینما آزادی بیجار با 285 صندلی زیر نظر حوزه هنری، عنوان کرد: در شهر مریوان هم که یک سینمای بخش خصوصی فعال است که در مجموع 1384 صندلی جمع سرانه صندلی‌های سینما در استان کردستان است.

به ازای هر ۵۰۰ هزار نفر یک سالن سینما در استان وجود دارد 

وی اعلام کرد: به ازای هر یک هزار و ۱۲۰ نفر یک صندلی سینما و به ازای هر ۵۰۰ هزار نفر هم یک سالن سینما در استان وجود دارد . 

رئیس حوزه هنری استان کردستان با تاکید بر اینکه باید تهمیداتی اندیشیده شود که در شهرستان‌هایی همچون بانه، سقز و قروه که قبلا سینما داشته‌اند مجددا سینما راه اندازی شود، تصریح کرد: یکی از زیرساخت‌های فرهنگی، سینماست که حتما باید با همت مسئولان شهرداری و شورای شهر، استاتداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی این امکان فراهم شود که در شهرستان‌ها هم سالن سینما راه اندازی شود . 

وی همچنین با بیان اینکه یکی از مولفه‌های اصلی توسعه فرهنگی، وجود سینماست، خاطرنشان کرد: سالن سینما باید استانداردهای خاص خود را داشته باشد تا بتواند مخاطب را جذب کند؛ سالن آمفی تئاتر و یا مجتمع‌های فرهنگی هنری که دارای امکانات و استانداردهای لازم برای اکران فیلم نیستند، سینما نیستند.

مرادی در پایان عنوان کرد: بخش خصوصی هم ما باید در صنعت سینما ورود پیدا کند و مسئولان ارشد استان هم از آنها حمایت کنند و مزیت‌هایی را برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی درنظر بگیرند.

اما با سالم صلواتی، رئیس فعلی انجمن سینما جوان سنندج که خود نیز یکی از سینماگران و فیلمسازان استان است به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید.

حمایت از سینماگران کردستانی بسیار ضعیف است

رئیس انجمن سینما جوان سنندج در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در استان کردستان، حمایت از حوزه سینما در بخش تولید با توجه به پتانسیل‌ و موفقیت‌های همیشگی فیلمسازان در شرایط کنونی بسیار ضعیف و تاسف‌بار است . 

صلواتی ادامه داد: سال گذشته در روز ملی سینما تفاهم نامه‌ای را با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای حمایت از بخش تولید فیلم منعقد کردیم که متاسفانه هفته گذشته این تفاهم نامه اجرایی شد . 

وی گفت: در حوزه تولید فیلم در سطح کلان حمایتی از سینماگران ما نمی‌شود و فیلمسازان ما عملا به صورت بسیار جزیی و حداقلی حمایت می‌شوند .

این سینماگر کردستانی با اشاره به اینکه اهالی سینما در استان کردستان در حال حاضر فقط از روی عشق و علاقه کار می‌کنند، تصریح کرد: هرچند که شرایط اقتصادی کشور در حال حاضر خوب نیست اما این مسئله نباید ما را از حوزه فرهنگ که زیربنا و اساس جامعه است غافل کند.

وی تاکید کرد: هنرمندان ما انتظار دارند که نهادی همچون استانداری در کنار پرداختن به فعالیت‌های اقتصادی و عمرانی، به بخش فرهنگ هم توجه بیشتری داشته باشد؛ صنعت سینما صنعتی گران قیمت است که با تجهیزات حداقلی و اعتبارات قطره چکانی کارها پیش نمی‌رود.

مدیران باید دغدغه کار فرهنگی داشته باشند

صلواتی با تاکید بر اینکه مدیران فرهنگی ما باید دغدغه کار فرهنگی داشته باشند زیرا مشکلات حوزه فرهنگ را با نگاه فرهنگی می‌توان حل کرد و از حاد شدن آنها جلوگیری کرد، افزود: فیلمسازان ما نسبت به شرایطی که دارند در فستیوال‌های مطرح جهانی هم همواره حضور داشته و موفقیت‌های بسیاری را کسب کرده‌اند.

وی در ادامه سخنان خود به انجمن سینما جوان سنندج و فعالیت‌های آن اشاره و ذکر کرد: این انجمن پاتوقی برای سینماگران است، اما در شرایط کنونی که متاسفانه در بخش تولید نمی‌توانیم حمایتی از سینماگران داشته باشیم تعداد ی از آنها از ما دوری گرفته‌اند . 

انجمن سینمای جوان سنندج اضافه کرد: اما بخش جدی که ما در حال حاضر به آن می‌پردازیم بخش آموزش است و خوشبختانه در کلاس‌های مختلف، نسبت به سال‌های گذشته ریزش هنرجوی کمتری داشته‌ایم.

وی گفت: انجمن سینما جوان در حوزه حمایت مالی از تولید فیلم، وضعیت اسفناکی داشته و حتی در تامین هزینه‌های جاری خود هم در مضیقه است؛ در حال حاضر این انجمن، هیچ مکانی برای نمایش فیلم ندارد و این یک ضعف بزرگ است. 

تولید حداقل 20 فیلم کوتاه با حمایت‌های انجمن سینما جوان در یکسال گذشته

صلواتی خاطرنشان کرد: تولیدات سینمای جوان به صورت فیلم کوتاه است و ما در تولید فیلم‌ها مشارکت می‌کنیم که این مشارکت به صورت در اختیار گذاشتن تجهیزات و یا حمایت مالی بوده که این حمایت‌ها در یک سال گذشته منجر به تولید حداقل ۲۰ فیلم شده است. 

وی در پایان با عنوان اینکه ما انتظار حمایت از فیلمسازان را داریم و نهادهای متولی خود باید پای کار باشند، یادآور شد: انتظار داریم شهرداری سنندج و سایر شهرهای استان به بعد فرهنگ توجه ویژه‌ای داشته باشد که متاسفانه تاکنون (حداقل در حوزه سینما) این اتفاق نیفتاده است و این بسیار جای تاسف دارد.

استان کردستان به عنوان یک استان فرهنگی نیازمند داشتن زیرساخت‌های فرهنگی همچون سینماست که می‌طلبد مسئولان و متولیان امر حمایت بیشتری از این حوزه داشته باشند و به وعده‌هایی هم که در این زمینه در دیدار با اهالی فرهنگ و هنر استان داده‌اند جامه عمل بپوشانند.

گزارش از ویدا باغبانی، خبرنگار ایسنا، منطقه کردستان


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام سنندج سینما سینماگران منطقه کردستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۸۸۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودنمایی سیاه قلمهای بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج

به گزارش خبرگزازای خبرآنلاین از سنندج، اسعد فرهادی رئیس حوزه هنری استان کردستان در گفتگویی خبری با تبریک فرارسیدن میلاد خجسته حضرت معصومه (س) و روز دختر گفت: نقش آفرینی و حضور دختران و زنان این سرزمین در طول دوران انقلاب اسلامی با سرلوحه قراردادن ویژگی های یک زن مسلمان ایرانی و کمک در توسعه کشور و استان بسیار چشمگیر بوده است.

وی ادامه داد: حضور بانوان در عرصه های مختلف علمی و دانشگاهی، فرهنگی و هنری، سیاسی و اقتصادی ، ورزشی و اجتماعی نشان از توجه جدی نظام اسلامی به جایگاه واقعی زن در جامعه اسلامی است.

فرهادی تصریح کرد: در بخش فرهنگ و هنر هم امروز بانوان هنرمند در رشته های مختلف هنری حضوری جدی و بسیار پر اهمیتی را دارند که خلق آثار شایان توجه هنری مؤید همین امر است.

فرهادی در ادامه به نمایشگاه سیاه قلم بانوان هنرجوی حوزه هنری اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه حاصل یک سال فعالیت ۲۵ بانوی هنرجو است که زیر نظر مدرس دوره خانم فرنوش درخشانی از ساعت ۱۷ روز یکشنبه ۱۶ آذرماه ۱۴۰۳ به مدت یک هفته آثار خود را در معرض نمایش علاقه مندان قرار می دهند.

رئیس حوزه هنری استان کردستان ادامه داد: در این نمایشگاه که نخستین نمایشگاه تخصصی این هنر در استان محسوب می گردد ۴۶ اثر هنرجویان تا ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۳ همه روزه از ساعت ۱۶ تا ۲۰ آماده بازدید علاقه مندان است.

بانو فرنوش درخشانی مدرس کلاس های سیاه قلم حوزه هنری آنش آموخته مهندسی فناوری اطلاعات بیش از یک دهه است که به صورت تخصصی در زمینه طراحی و سیاقلم از مبتدی تا حرفه ای در آموزشگاه های هنری و مدارس سنندج مشغول به آموزش هستند که حاصل آن تربیت صدها هنرجوی توانمند در این زمینه است.

برگزاری چندین نمایشگاه انفرادی و گروهی و حضور در برنامه های مختلف هنری بخشی از موفقیت های این بانوی هنرمند محسوب می گردد.

کلاس های آموزشی این هنرمند همه روزه در محل حوزه هنری استان کردستان دائر است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903044

دیگر خبرها

  • خودنمایی سیاه قلمهای بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • خودنمایی ‌سیاه قلم‌های بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • بهره برداری از مدرسه ۶ کلاسه در سنندج
  • رویکرد کمیته امداد توانمندسازی خانواده‌های تحت حمایت است
  • مریوان رکورددار بارش باران در کردستان
  • زمان واگذاری پروژه‌های نهضت ملی مسکن در کردستان+فیلم
  • مطالبات اراضی شهری شهرداری پرداخت شود
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • تکلیف استاندار کردستان به دستگاههای اجرایی برای پرداخت مطالبات شهرداری
  • لزوم ایجاد بسترهای مناسب برای کسب درآمد پایدار در کردستان