Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@10:27:54 GMT

پردیس سینما بهمن سنندج امسال توسعه می‌یابد

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۵۸۲۶۱

پردیس سینما بهمن سنندج امسال توسعه می‌یابد

امین مرادی روز پنجشنبه در نشست شورای طرح و برنامه حوزه هنری اظهار داشت: حوزه هنری به تعبیر رهبر معظم انقلاب «امید هنر انقلاب» است و امروز به خانه امن هنرمندان تبدیل شده لذا خواستار حمایت بیشتر مسوولان از ادامه فعالیت‌های اثرگذار این نهاد هستیم.

وی با اشاره به انتصاب سید عبدالرضا خضری به عنوان رییس حوزه هنری شهرستان بیجار با تقدیر از حسین زنجانی و ناصر قربان پور مسوولان گذشته این دفتر افزود: خضری از نیروهای توانمند و فعالین عرصه فرهنگ بیجار است که با بهره‌مندی از تجربیات ارزنده خود و قدرت تعامل در مدت زمان مسوولیت خود منشاء خیر و تسهیلگر روند رو به رشد تعالی هنر و فرهنگ بیجار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس حوزه هنری استان کردستان، بیجار را یکی از کانون‌های هنر اصیل اسلامی و دینی خواند و  اضافه کرد: با تمام توان از جهش تولید و برنامه های تاثیر گذار در این شهرستان حمایت می‌کنیم.  

مرادی توجه جدی واحدهای تخصصی، شناسایی، جذب و پرورش استعدادهای هنری در سطح استان را در دستور کار اجرایی برای جهش در رونق تولید هنر استان دانست و گفت: یکی از اهداف تأسیس دفاتر شهرستانی حوزه هنری تقسیم عادلانه امکانات فرهنگی و هنری و ایجاد بسترهای لازم توسعه است.

وی دفتر حوزه هنری بیجار را یک پتانسیل بسیار ارزشمند دانست و یادآور شد: در سطح کشور تنها ۵ استان دارای دفتر شهرستانی هستند که فعالیت‌ها و اقدامات صورت گرفته در شهرستان بیجار با گذشت چند سال از فعالیت دفاتر دیگر چشمگیرتر بوده است.

مرادی احداث سینما آزادی بیجار و گالری مهر را از ثمرات حضور حوزه هنری در شهرستان و حمایت‌های رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ریزی استان کردستان اعلام کرد و گفت: حمایت مسوولان شهرستان و تقویت حوزه هنری می‌تواند هنر را به جایگاه واقعی خود رسانده و بیجار به عنوان یک الگوی کشوری مطرح شود.

وی همدلی و همراهی هنرمندان را یکی دیگر از لازمه‌های برنامه‌ریزی دانست و اظهار داشت: جذب و حمایت از تمام سلایق که دغدغه اعتلای هنر دینی و ارزشی را دارند باید به صورت جدی در بخش‌های تخصصی حوزه هنری مد نظر قرار گیرد.

مرادی حوزه هنری را متعلق به جامعه هنری استان دانست و تاکید کرد: ما در حوزه هنری هیچ خط کشی و دیدگاه سیاسی و سلیقه‌ای نداریم و متناسب با سیاست‌های ابلاغی و خط مشی ها، آماده همکاری با هنرمندان در استان هستیم.

وی به طرح‌های در دست اقدام حوزه هنری در زمینه ایجاد زیر ساخت های فرهنگی و هنری در استان اشاره کرد و گفت: احداث پردیس سینمایی سقز، توسعه پردیس سینمایی بهمن سنندج به هفت سالن سینمایی، برنامه‌ریزی در راستای  احداث سینما در قروه از برنامه‌های در دست اقدام است که امیدواریم تا پایان شهریور با حمایت مسوولان استانی و شهرستانی به بهره‌برداری برسند.

وی از اعلام آمادگی حوزه هنری استان در ایجاد دفتر حوزه هنری در شهرستان سقز اشاره کرد و افزود: در صورت مهیا کردن شرایط توسط معاون استاندار و فرماندار در خصوص در اختیار گذاشتن مکان و اختصاص بودجه لازم در سریعترین زمان دفتر حوزه هنری در سقز را نیز راه‌اندازی خواهیم کرد.

مرادی به مشکلات دفتر حوزه هنری شهرستان بیجار در زمینه مکان اشاره کرد و گفت: دفتر فعلی حوزه هنری در زمان واگذاری بلااستفاده بوده که با صرف هزینه و تغییرات کلی آماده بهره برداری شد که انتظار می‌رود مسوولین مرتبط با نگاه فرهنگی و توجه به اهمیت این دفتر در ادامه مسیر با حوزه هنری همکاری لازم را داشته باشند.

در ادامه این جلسه برنامه های دفتر حوزه هنری بیحار در قالب ۲۶ عنوان و ۸۷ برنامه مطرح و پس از بحث و بررسی جهت اجرا مورد تصویب شورای طرح و برنامه حوزه هنری قرار گرفت.

برچسب‌ها کردستان حوزه هنری فیلم اعتبار

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان حوزه هنری فیلم اعتبار کردستان حوزه هنری فیلم اعتبار دفتر حوزه هنری حوزه هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۸۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش جمشید مشایخی، علی حاتمی و بهمن فرمان‌آرا به احضار هنرمندان به دادگاه انقلاب در بهار ۵۹/ از شجریان تا کرم رضایی برای پاره‌ای توضیحات احضار شدند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در روزهای آخر فروردین‌ماه ۱۳۵۹ گروهی از هنرپیشگان سینما و تلویزیون، کارگردانان و خوانندگان از جمله زری خوشکام، پریسا، ایرن، رضا کرم‌رضایی، سیاوش [محمدرضا شجریان] و... جهت پاره‌ای توضیحات به دادگاه انقلاب احضار شدند. در اعتراض به این اقدام جمشید مشایخی سرپرست وقت اداره‌ی تئاتر با تقریر نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسن حبیبی وزیر وقت فرهنگ و آموزش عالی از سمت خود استعفا کرد. متن نامه‌ی او که روز ۳۱ فروردین ۵۹ در روزنامه‌های کیهان و اطلاعات منتشر شد به این شرح بود:

جناب آقای حسن حبیبی وزیر فرهنگ و آموزش عالی:

پیروز احضار گروهی از هنرمندان به دادگاه انقلاب اوین، این‌جانب جمشید مشایخی که بعد از انقلاب راستین ملت ایران از طرف مقامات مسئول مملکتی به سرپرستی اداره‌ی برنامه‌های تئاتر وزارت فرهنگ و آموزش عالی انتخاب شده‌ام، معتقدم احضار هنرمندانی چون رضا کرم‌رضایی کارگردان این اداره، آقای سیاوش [محمدرضا] شجریان و خانم پریسا توهین به هنر، هنرمندان و دوست‌داران هنر می‌باشد. لذا به نشانه‌ی اعتراض به این عمل ضد انقلابی از سمت خود استعفا می‌دهم.

اعتراض سندیکای کارگردانان

در همین ایام زمزمه‌ی مصادره‌ی سینماها نیز به گوش می‌رسید تا جایی که محمدعلی نجفی سرپرست مرکز سینمایی کشور نیز در واکنش به این مسئله و نیز مصائب پیش‌آمده برای جامعه‌ی هنری استعفا کرد. به دنبال استعفای محمدعلی نجفی سرپرست مرکز سینمایی کشور و جمشید مشایخی رئیس اداره‌ی تئاتر و زمزمه‌ی مصادره شدن سینماها اعضای سندیکای کارگردانان از جمله مسعود کیمیایی، بهمن فرمان‌آرا، عباس شباویز، عباس جوانمرد، علی حاتمی، حمید سمندریان، امیر قادری، محمدعلی نجفی، رضا کرم‌رضایی و شماری دیگر از دست‌اندرکاران جلسه‌ای تشکیل دادند و اعتراض خود را نسبت به عمل دادسرای انقلاب مبنی بر احضار پی‌درپی هنرمندان اظهار داشتند. آن‌ها طی قطع‌نامه‌ای تاکید کردند که از آن پس به احضاریه‌ توجه نمی‌کنند و در دادگاه انقلاب حضور نخواهند یافت.

متن این قطع‌نامه که در مجله‌ی «جوانان امروز» به تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۳۵۹ منتشر شد به این شرح بود:

پیرو اطلاعیه‌های دادستانی انقلاب در مورد فعالیت‌های فعالین جامعه‌ی هنری کشور

به این وسیله به اعضای سندیکای کارگردانان اعلام می‌شود جز این سندیکا در مورد فعالیت‌های هنری، صلاحیت رسیدگی ندارد و سندیکا تنها مرجع ذی‌صلاح درباره‌ی مسائل مربوط می‌باشد.

در این جلسه که با حضور جمعی از خبرنگاران تشکیل شد، بهمن فرمان‌آرا، علی حاتمی، محمدعلی نجفی و... در اعتراض به شیوه‌ی در پیش گرفته شده در دادگاه انقلاب نسبت به احضار هنرمندان سخنانی را ایراد کردند که بخش‌هایی از آن را به نقل از جوانان امروز (۸ اردیبهشت ۵۹) در پی می‌خوانید:

بهمن فرمان‌آرا: دستگاه‌هایی که هیچ نوع صلاحیتی ندارند قیم ما شده‌اند

مدت‌هاست مردم می‌گویند لیست ساواکی‌ها را منتشر کنید، کسی گوش نمی‌کند ولی ناگهان کتابی منتشر می‌شود و دولت می‌گوید چون نمی‌خواستیم نام عده‌ای لکه‌دار شود و زندگی‌شان به خطر افتد از این کار خودداری نمودیم. ولی در مورد کسانی که یک عمر در کار فرهنگی تلاش کردند اعلام می‌کنند به نام فحشا مراجعه کنید و خیلی موارد دیگر.

نیکاراگوئه که پس از یک سال که از انقلابش می‌گذرد فیلم‌هایی روانه‌ی بازار نمود که موفق به اخذ جایزه گردید ولی ما در این مدت چه کردیم؟! دستگاه‌هایی که هیچ نوع صلاحیتی ندارند قیم ما شده‌اند، حکمی صادر می‌شود که سینماها باید به دست یک مرکز مورد اعتماد سپرده شود! چه کسی تشخیص می‌دهد دستگاه تازه که می‌خواهد سینماها را اداره کند صاحب صلاحیت است.

چرا به خود ما مراجعه نمی‌شود و با چاپ اسامی در روزنامه‌ها چه چیز را می‌خواهند ثابت کنند؟!

علی حاتمی: اجازه ندادم همسرم به دادگاه برود

عقیده دارند سینما باید دانشگاه بشود ولی وقتی با دانشگاه چنین می‌شود تکلیف سینما روشن است. من نمی‌توانم سینما را کنار بگذارم و آن‌ها هم که نیستند از کار کنار نرفته‌اند مگر می‌شود نفس کشیدن را کنار گذاشت.

این‌جانب در جواب احضاریه‌ی دادگاه انقلاب که همسرم زری خوشکام را خواسته‌اند به فرموده‌ی اسلام که اجازه نداده زنی بدون اجازه‌ی شوهرش از خانه بیرون رود اشاره نموده و به حاکم شرع نوشتم: «این‌جانب اجازه نمی‌دهم همسرم جهت احضاریه‌ی شما اقدام به خروج از خانه نماید و کلیه‌ی پی‌آمد این کار را به گردن گرفته‌ام، ما منتظر نمی‌شویم هنر را به ما دیکته کنند چراکه هنر از خود هنر به وجود می‌آید. وقتی کسی نمی‌تواند نقاشی کند به خط پناه می‌برد، خود خط یک هنر اسلامی است.

محمدعلی نجفی: عمل این‌ها اسلامی نیست

عمل این‌ها اسلامی نیست چراکه در قرآن آمده نباید در افکار و رفتار دیگران تجسس کرد و اگر کسی گفت من مسلمان هستم باید پذیرفته شود. در مورد مصادره سینماها گفته شد مکان فحشا است، چنین حرفی تهمت و افترا می‌باشد، به‌خصوص اگر از طرف کسانی که خود را حامی اسلام می‌دانند زده شود.

ایرن: در دادگاه گفتم آگاهانه نقش‌هایم را بازی کردم

در دادگاه اظهار داشتم هیچ‌کس مرا مجبور به کار در سینما و ارائه‌ی نقش‌ها ننمود بلکه خود آگاهانه نقشی را پذیرفتم و بازی کردم.

۲۵۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903009

دیگر خبرها

  • واکنش جمشید مشایخی، علی حاتمی و بهمن فرمان‌آرا به احضار هنرمندان به دادگاه انقلاب در بهار ۵۹/ از شجریان تا کرم رضایی برای پاره‌ای توضیحات احضار شدند
  • خودنمایی سیاه قلمهای بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • خودنمایی ‌سیاه قلم‌های بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • اجتماع دختران سنندجی به مناسبت روز دختر
  • خودنمایی «سیاه قلم‌های بانوان» کردستانی در گالری سوره سنندج
  • رقابت بیش از ۱۲ هزار داوطلب کردستانی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش
  • نفرات برتر جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار معرفی شدند
  • جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است
  • اولین جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار برگزار شد
  • تسهیلات مناسب به بانوان فعال در حوزه صنایع‌دستی اختصاص می‌یابد