Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی نماینده ولی فقیه در کردستان شامگاه امروز در مراسم رونمایی از چهار عنوان جدید دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدین کردستان که در سینما بهمن سنندج برگزار شد، با قدردانی از فعالان عرصه فرهنگ و هنر اظهار داشت: کردستان استان علم، ادب، فرهنگ‌ و هنر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در طول یک سال و نیم گذشته، تاریخ و کتاب‌های کردستان را با علاقه مطالعه کرده‌ام که در عناوین این چهار عنوان مناطق کردی و ایران، ایرانی بودن و کرد بودن و اسلام مورد توجه قرار گرفته است.

نماینده ولی فقیه در کردستان، از این استان به عنوان خاستگاه اسلام و ایران نام برد و افزود: در کردستان که بیش از 80 درصد جمعیت آن اهل‌ سنت هستند بیش از 18 هزار موقوفه وجود دارد که توسط انسان‌های متدین اداره و اهدا شده است.

وی خاطرنشان کرد: کردستان در عرصه هنر و فرهنگ توانمندی‌های زیادی دارد و فعالان این عرصه باعث افتخار استان هستند.

رونمایی از ۴ عنوان دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان 
امین مرادی رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان هم با اشاره به کار تدوین دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان از خرداد ماه سال 95 اظهار داشت: در فاز نخست چهار عنوان از این دانشنامه در اسفندماه سال 1397 با حضور مسئولان کشوری و استانی، هنرمندان و پژوهشگران استان در محل پردیس سینمایی بهمن سنندج رونمایی شد.

وی اذعان کرد: همزمان با رونمایی عناوین اول، دبیرخانه دائمی دانشنامه با حضور جمعی از اساتید دانشگاه و هنرمندان و پژوهشگران شناخته شده استانی نیز آغاز به کار کرد و به صورت جدی در قالب جلسات منظم بررسی عناوین و پروپوزال‌های ارائه شده را در دستور کار قرار داد.

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان تصریح کرد: برخی از کارها به‌دلیل شرایط و محدودیت‌های کرونا به تعویق افتاد، خاطرنشان کرد: از مجموع 9 طرح در دست اقدام 4 عنوان با عناوین کردستان و سینما اثر  جلال نصیری‌هانیس، کردستان و عرفان از بهروز خیریه، کردستان و موسیقی با محوریت سازشناسی اثر محمد میرزایی و کردستان و معماری ازر صلاح ویسی‌ نهایی و پس از مراحل مختلف امروز رونمایی می‌شود و در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

وی ضمن پراهمیت دانستن دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان برای نسل‌های آینده، افزود: میراث فرهنگی مناطق بومی ایران، ثروت ملی جامعه ایرانی و منبع بسیار غنی برای پژوهش‌های جامعه شناختی، مردم‌شناسی، تاریخی و زبانشناسی است.

به گفته مرادی، در کتاب کردستان و سینما نویسنده در یک پژوهش و انجام مصاحبه‌های متعدد تاریخچه‌ای کامل از سینما و زندگی‌نامه فیلمسازان استان کردستان را تا پایان نیمه اول سال 1400 به رشته تحریر در آورده و یک منبع کامل و قابل اطمینان را برای اهالی فرهنگ وهنر و پژوهشگران این عرصه جمع‌آوری کرده است.

وی افزود: در زمینه کتاب سینما و موسیقی، مؤلف این اثر با محوریت سازشناسی با بررسی کامل منابع مختلف و پژوهش‌های میدانی و کتابخانه‌ای، دیدار با هنرمندان پیشکسوت استان تاریخچه‌ای بسیار پراهمیت از سازهای مناطق کردنشین و به ویژه استان کردستان را در اختیار علاقه‌مندان قرار داده است.

رئیس حوزه هنری استان کردستان به جایگاه عرفان در کتاب کردستان و عرفان گریزی زد و گفت: این کتاب از مهمترین کتاب‌هایی است که به صورت ویژه به بررسی عرفان در کردستان پرداخته و با نثری ساده و روان به معرفی تاریخچه عرفان، طریقت‌ها و موضوعات مرتبط با آن پرداخته است.
وی اظهار کرد: در کتاب کردستان و معماری نیز خواننده با انواع شیوه‌های معماری در کردستان و تأثیراتی که تمدن‌های مختلف بر آن گذاشته، آشنا شده و به صورت تخصصی انواع سبک‌های معماری در کردستان و ویژگی‌های آن تشریح شده است.

مرادی تصریح کرد: بعد از سفر تاریخی رهبر معظم انقلاب در سال 88 به کردستان، حوزه هنری به سهم خود سعی کرد ارتقاء شاخص‌های فرهنگی را به جد در دستور کار قرار داده و در همین راستا در سال 1391 مجهزترین و پیشترفته‌ترین پردیس سینمایی غرب کشور با سیستم صوت دالبی با ظرفیت 760 صندلی به بهره‌برداری رساندیم.

وی تصریح کرد: این پردیس با امکانات فضای جانبی که در کنار اکران روزانه فیلم‌های سینمایی تبدیل به یک پاتوق فرهنگی شده است.

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان گفت: در گام دوم جهت توزیع عدالت فرهنگی در بیجار و سقز پردیس‌های 3 سالنه احداث و افتتاح کردیم و در حال حاضر با 13 سالن فعال، سرانه صندلی در کردستان دو برابر میانگین کشوری است.

وی اعلام کرد: افتتاح سینما روباز در سنندج، کتابخانه تخصصی هنر، استودیو صدا، چاپ و نشر 10ها عنوان کتاب در حوزه ادبیات و ادبیات پایداری؛ تولید آلبوم موسیقی و ده‌ها فیلم کوتاه و دو فیلم بلند سینمایی، برگزاری ده‌ها شب خاطره، برگزاری جشنواره شعر و داستان جوان سوره، جشنواره بین‌المللی دف‌نوای رحمت و اجرای 1000 دف برای نخستین بار در دنیا تنها بخشی از مجموعه فعالیت‌های انجام شده در کردستان است.

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۱

منبع: فارس

کلیدواژه: کردستان استان فرهنگ و هنر دانشنامه دانشنامه فرهنگ رئیس حوزه هنری استان کردستان چهار عنوان هنر و تمدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۳۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودنمایی ‌سیاه قلم‌های بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج

ایسنا/کردستان رئیس حوزه هنری استان کردستان گفت: بانوان هنرجوی کارگاه سیاه قلم حوزه هنری استان کردستان از یکشنبه ۱۶ اردیبهشت به مدت یک هفته آثار خود را در معرض نمایش علاقه مندان قرار می دهند.

 اسعد فرهادی امروز در گفت و گو با ایسنا با تبریک فرارسیدن میلاد خجسته حضرت معصومه (س) و روز دختر اظهار کرد: نقش آفرینی و حضور دختران و زنان این سرزمین در طول دوران انقلاب اسلامی با سرلوحه قراردادن ویژگی های یک زن مسلمان ایرانی و کمک در توسعه کشور و استان بسیار چشمگیر بوده است.

وی افزود: حضور بانوان در عرصه های مختلف علمی و دانشگاهی، فرهنگی وهنری، سیاسی و اقتصادی ، ورزشی و اجتماعی نشان از توجه جدی نظام اسلامی به جایگاه واقعی زن در جامعه اسلامی است.

فرهادی تصریح کرد: در بخش فرهنگ و هنر هم امروز بانوان هنرمند در رشته های مختلف هنری حضوری جدی و بسیار پر اهمیتی را دارند که خلق آثار شایان توجه هنری مؤید همین امر است.

فرهادی در ادامه به نمایشگاه سیاه قلم بانوان هنرجوی حوزه هنری اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه حاصل یک سال فعالیت ۲۵ بانوی هنرجو است که زیر نظر مدرس دوره خانم فرنوش درخشانی از ساعت ۱۷ روز یکشنبه ۱۶ آذرماه ۱۴۰۳ به مدت یک هفته آثار خود را در معرض نمایش علاقه مندان قرار می دهند. 

رئیس حوزه هنری استان کردستان ادامه داد: در این نمایشگاه که نخستین نمایشگاه تخصصی این هنر در استان محسوب می گردد ۴۶ اثر هنرجویان تا ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۳ همه روزه از ساعت ۱۶ تا ۲۰ آماده بازدید علاقه مندان است.

بانو فرنوش درخشانی مدرس کلاس های سیاه قلم حوزه هنری آنش آموخته مهندسی فناوری اطلاعات بیش از یک دهه است که به صورت تخصصی در زمینه طراحی و سیاقلم از مبتدی تا حرفه ای در آموزشگاه های هنری و مدارس سنندج مشغول به آموزش هستند که حاصل آن تربیت صدها هنرجوی توانمند در این زمینه است.

برگزاری چندین نمایشگاه انفرادی و گروهی و حضور در برنامه های مختلف هنری بخشی از موفقیت های این بانوی هنرمند محسوب می شود.

کلاس‌های آموزشی این هنرمند همه روزه در محل حوزه هنری استان کردستان دائر است.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برپایی نخستین نمایشگاه تخصصی سیاه قلم در سنندج
  • خودنمایی ‌سیاه قلم‌های بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • بهره برداری از مدرسه ۶ کلاسه در سنندج
  • کتاب «رضای انقلاب» رونمایی می‌شود
  • گردآوری دانشنامه شیراز در هفت جلد
  • مریوان رکورددار بارش باران در کردستان
  • سرکوب دانشجویان در آمریکا حقیقت تمدن غرب را نشان داد
  • سند سومین حرم اهل بیت (ع) رونمایی می‌شود
  • زمان واگذاری پروژه‌های نهضت ملی مسکن در کردستان+فیلم
  • حقیقت زیر پای تمدن افسار گسیخته غربی در حال لگدمال است